Rakkaudesta lajiin.

Trendikoti Oy on vuonna 2003 perustettu laadukkaan rakentamisen suunnannäyttäjä Hämeenlinnasta. Toimimme Etelä-Suomen alueella.

TL Sippola Oy lyhyesti

Tarina

Alku

Trendikoti sai alkunsa 2003 kun yrityksen nykyinenkin nokkamies ja toimitusjohtaja Lauri Sippola perusti osakeyhtiön alkuperäiseltä nimeltään TL Sippola Oy. Nimi TL Sippola Oy tulee yksin kertaisesti silloisten omistajiensa nimestä Tarja ja Lauri Sippola. Näin ollen Trendikoti / TL Sippola Oy oli todellinen perheyhtiö perustamispäivänä ja sellaisena olemme säilyneet tähän päivään asti.

TL Sippola Oy lähti pienestä liikkeelle. Lauri työllisti ensimmäiset vuodet itsensä lisäksi vain muutamia kirvesmiehiä. Urakat koostuivat tuolloin talopystytyksistä aliurakkana muille talomerkeille. Vuonna 2005 kypsyi ajatus oman talotuotannon käynnistämisestä. Tuumasta tartuttiinkin toimeen ja jo saman vuoden aikana alkoi seitsemän kytketyn omakotitalon rakennusurakka Hattulaan Pappilanniemeen. Kokemus tämän tyyppisestä silloin uudenlaisesta liiketoiminnasta oli hyvä, joten ideaa lähdettiin kehittämään. Tämä oli iso askel TL Sippola Oy:n matkalla sellaiseksi kuin se tällä hetkellä on.

Tästä muutamia vuosia eteenpäin rinnalla pysyi edelleen jonkin verran aliurakkaa myöskin muille talomerkeille, mutta pikkuhiljaa tilauskirjat täyttyivät omista projekteista. Vuonna 2011 luotiin oma tuotemerkki Trendikoti. Samalla luotiin myös oma talomallisto. Tämä oli yhtiömme toinen iso askel kohti Hämeenlinnan alueen suurimman omakotitalotoimittajan asemaa.

Vuosi 2008 oli ikimuistoinen varmasti monelle yrittäjälle. Nopeasti alkanut lama laski asuntojen myyntiä koko Suomessa rajusti. Pienet rakennusalan yritykset olivat vaikeuksissa siinä missä suuret talotoimittajatkin. Tämä vaikutti myös Trendikodin toimintaan, mutta kovan työn tuloksena onnistuimme kuitenkin kasvamaan myös vaikeinakin vuosina.

Nykypäivä

Nykyään työllistämme noin 30 työntekijää Etelä-Suomen alueella. Olemme vakiinnuttaneet asemamme Hämeenlinnan alueella, minkä lisäksi olemme toimineet lähikunnissa enenevissä määrin. Jo 15 vuoden ajan jatkunut kasvumme jatkuu edelleen.

Vuosien aikana olemme luoneet ja hioneet oman luotettavan, energiatehokkaan ja järkevän trendikoti -rakenteen, jolla on rakennettu jo yli 100 asuntoa Etelä-Suomen alueella. Olimme yksi ensimmäisiä talomerkkejä Suomessa, jotka ottivat käyttöön silloisen Spu- ja nykyisen kingspan eristeen.

Vuosien varrella olemme itsekin miettimään moneen kertaan mitkä ovat ne asiat, miksi Trendikoti ja TL Sippola Oy on pärjännyt myöskin vaikeina vuosina.

-Ensimmäinen asia on varmasti kova työ ja varsinkin toimitusjohtajamme Laurin kestävä selkänahka ja periksiantamattomuus.
-Toinen asia on asiakkaan kohtaaminen ja hänen toivomusten ja unelmien huomioiminen. Olemme varmastikin yksi markkinoiden joustavimmista ja ammattitaitoisimmista talotoimittajista. Vuosien varrella on ollut useita kohteita, joihin isommat talomerkit eivät ole pystyneet tarjoamaan, mutta me olemme sen pystyneet toimittamaan.
-Kolmas ja varmasti tärkein asia on tyytyväinen asiakas. Tyytyväisen asiakkaan kokemukset lähtevät leviämään lähipiirissä ja kysyntää on muodostunut sitä kautta. Laatu on meidän paras käyntikortti.

Tulevaisuus

Tavoitteenamme ei ole olla markkinoiden suurin talotoimittaja. Kasvu ei ole meille itseisarvo vaan kasvamme järkevästi niin, että voimme edelleen olla markkinoiden pidetyin talotoimittaja.

Puutalorakentamisen ammattilaisena ja haasteita pelkäämättömänä rakentajana tavoitteenamme on myös rakentaa monipuolisesti laadukkaita koteja, sekä pyrkiä omalta osaltaan luomaan uusia trendejä ja ideoita rakentamiseen. Yhtenä konkreettisena haaveena meillä on rakentaa toimiva puukerrostalo.

Tavoitteenamme on myöskin laajentaa toimintaamme järkevään tapaan Pirkanmaan ja pääkaupunkiseudun suuntaan. Meneillään onkin mielenkiintoisia projekteja myöskin näillä seuduilla.

Tärkeimpänä tavoitteenamme on kuitenkin rakentaa edelleen laadukkaita koteja, joissa on asukkaiden turvallista ja helppoa asua!